|
|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#221 |
|
Junior Member
Nowy
![]() |
z tego co mi powiedziano to jak sie dobieze parka księżniczek to one sie wytłuką nie wiem jak to będzie wyglądało bo jestem początkujący w te klocki
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
Proponuję Ci poczytaj na naszym forum wątki nie tylko o księżniczkach, ale takze o trofeusach.
http://forum.tropheus.com.pl/index.php Kup większy zbiornik dla trofeusów niz 250l. Dokładnie poczytaj o zachowaniach, karmieniu i wymaganaich dotyczących litrażu i parametrów wody. Wiedza, wiedza to podstawa. Marta
www.tropheus.com.pl Bezpośredni import ryb z jeziora Tanganika Sprzedaż detaliczna i hurtowa Wydawca Tanganika MAGAZYN Ostatnio edytowane przez Robert M. ; 02-04-2010 o 17:51. |
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
Cytat:
A zbiornik by "nie było problemów" minimum standardowe 375 litrów.
|
|
|
|
|
#224 |
|
Senior Member
Bywalec
![]() |
w moim szkiełku [720L] zamieszkało :
10 leleupa 5 calvus black 3 calvus 5 multifascinatus 3 ocellatus gold 4 julidochoromis regani Co do iości tych któe są bardzo możliwe że jak sie dobrze przymą to przybedzię. Dojdą jeszcze napewno comprecisepsy julidochromisy dickfeldi ale to po świętach. Chciałbym jeszcze jakieś rybki które beda pływały w toni bo jest tam sporo miejsca które mogłyby wypełnić. Doradźcie coś. |
|
|
|
|
|
#225 |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
Witam, co byście zaproponowali do baniaczka o dnie 160x60 od razu mówię że trofcie odpadają
Pozdrawiam. Edit: Lub co sądzicie o takiej osadzie ksieczniczka Lelupi,ksiezniczka z Burundii,calvus oraz muszlowce Ostatnio edytowane przez bysiu ; 04-22-2010 o 09:24. |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
Witam!
A ja chciałbym się upewnić co do obsady w zbiorniku 42l. Wymiary - 42x30x35. Filtracja kaskada Aquael FZN 2, wkłady zapewne pokruszony wapień + gąbka. Na dno wiadomo piasek oraz skały piaskowca. Moje propozycje obsad: 1.Parka bądź 1+2 Neolamprologus multifasciatus 2. Parka Neolaprologus brevis 3. ParkaNeolaprologus ocellatus Dawniej miałem akwarium 105l z multikami, z tym że jeden samiec zabił drugiego co teraz zniechęca mnie do multików a z drugiej strony zachęca mnie ich zachowanie czyli przekopywanie całego dna Napiszcie co o tym sądzicie, co proponujecie. |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
Wybrałbym brevisy. Dobrana parka żyje w zgodzie i nie oddala się od swojej muszli. Problem może pojawić się wraz z dorastającym narybkiem, dla którego będzie brakować miejsca.Trzymam obecnie jedną parkę w takim zbiorniczku i muszę jednak stwierdzić, że małe wymiary akwarium wpływają na ich wzrost - ryby, a zwłaszcza samce w tym samym wieku w dużym akwarium są nieco większe.
Multiki tworzą kolonię i moim zdaniem żeby był efekt, potrzebują większego akwarium. Samiec ocellatusa z kolei obrał u mnie w akwarium terytorium ok. 60 cm, ma 2 samiczki, które regularnie odwiedza i bywa nieco natarczywy. W małym akwarium ten układ będzie loterią. Jeśli masz możliwość eksperymentowania to próbuj, najwyżej rozdzielisz/odłowisz ryby. Jeśli jednak nie, to szkoda ryb, bo może skończyć się tragicznie dla samiczki. |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Junior Member
Nowy
![]() |
Witajcie mam standardowy zbiorniczek 112 l pomału sie krystalizuje (miesiac od zalozenia) i zastanawiam sie nad obsadą jaka bym mogł zastosowac, a mianowicie czy mogłbym trzymac Neolamprologus similis (12 szt) z jakimis szczelinowcami?? jesli tak to jaką parke moglibyscie polecic. zaznaczam ze na pewno w zbiorniku bede chciał Neolamprologus similis a dodatkowo jesli było by to mozliwe dodac jakies szczelinowce
z góry dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|