|
|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#21 |
|
Member
Od niedawna
![]() |
Znowu witam.
Tobik1, jak wszyscy wiemy na temat sprzedawców w sklepach zoologicznych szkoda gadac. luk88, rozpytywałam w Jaworznie, w trzech sklepach blisko centrum. A szukaliście w zoologicznych w hipermarketach? Powodzenia w "łowach". |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
no w marketach tez nic, ja bylem w Silesia City Center i jakis realach i tesco. zalozylem nawet temat w forum ogólnym i mowia ze maja "pełno" (kraków czy gdansk) ale pytalem tez o przylgi i chyba to o nie chodziło.
http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=44569 sami ocencie EDIT: Dziś (tj.20 maja) napisalem maila do Śląskiego Ogrodu Zoologicznego w Chorzowie i Wydziału Biologii Uniwerytetu Śląskiego (bo ryżówki wykorzystywane są do badań). Zobaczymy co z tego będzie. To się nazywa desperacja!
25l: harem bojownika (teraz rodzice + dwaj juniorzy) 54l: 12 kardynałkow, 4 przylgi chińskie, xx krewetek, 112l: pielęgniczka ramireza, 2 danio (pregowana i albinos), zbrojnik niebieski Ostatnio edytowane przez luk88 ; 05-20-2007 o 20:45. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
Bywalec
![]() |
no czekamy na iformacje z tego uniwerka ja tez pisalem do paru sklepow zoo internetowych ale wszedzie pisza ze musza sprawdzic czy maja i juz tydzien to sprawdzanie tra i sie nie odzywaja wiec chyba nie tedy droga.no ale zobaczymy co wyjdzie lukowi
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
czekam na odpowiedz z zoo i uniwersytetu.
a nie wiecie jak wyglada import ryb? nie chodzi mi tu o jakies przepisy ale o dosc duze odleglosci. wiem ze byl juz taki temat sam go czytalem ale dotyczyl Polski a np z Niemczech mam tam rodzine a moj tata ze wzgled\u na charakter pracy czesto tam bywa tylko to jest drugi koniec (kolo Dortmundu) podroz to jakies 12 godzin do mnie. Albo np Czechy, ja mam dosc blisko.
|
|
|
#25 |
|
Senior Member
Bywalec
![]() |
wydaje mi sie ze oryzias jest tak wytrzymala rybka ze te 15 h w dobrze przygotowanych warunkach nie beda stanowily problemu
Ostatnio edytowane przez Tobik1 ; 05-23-2007 o 20:36. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Junior Member
Nowy
![]() |
Piszę pracę o rozdzinie Adrianychtyidae kaczory do której należą ryżówki masz tu taberyżówki masz tu tabelkę wszystkich gatunków z tej rodziny uzupełniną
Lista wszystkich 27 gatunków ryb z rodziny Adrianychtyida nazwa łacińska nazwa angielska długość w cm Adrianichthys kruyti - Duckbilled buntingi -16TL Adrianichthys roseni - 9.0 SL Horaichthys setnai - Malabar ricefish - 3.0 TL Oryzias carnaticus - Carnaticus ricefish - 3.0 SL Oryzias celebensis - Celebes medaka - 4.5 TL - Ryżanka Celebeska Oryzias curvinotus - Hynann ricefish - 4.0 TL Oryzias dancena - 3.12 SL Oryzias haugiangensis - 2.08 SL Oryzias hubsi - 2.13 SL Oryzias javanicus - Javanese ricefish - 4.5 TL - Ryżanka jawajska Oryzias latipes - Japanese rice fish -3.2 SL - Ryżanka japońska Oryzias luzonensis - Luzon ricefish - 4.0 TL Oryzias marmoratus - Marmorated medaka - 4.0 TL Oryzias matanensis - Matano medaka - 5.5 TL Oryzias mekongensis - Mekong ricefish - 3.0 TL -Ryżanka z mekongu Oryzias minutillus - Dwarf medaka -2.0 TL Oryzias nebulosus -3.3 SL Oryzias nigrimas - Black buntingi -4.72 SL Oryzias orthognathus - Sharpjawed buntingi -6.5 TL Oryzias pectoralis -2.23 SL Oryzias profundicola - Yellow finned medaka - 6.0 TL Oryzias sinensis - Chinese medaka -3.1 SL - Ryżanka chińska Oryzias timorensis -Timor ricefish -4.0 TL - Ryżanka z Timor Oryzias uwai -1.61 SL Xenopoecilus oophorus - Eggcarrying buntingi -8.5 TL Xenopoecilus poptae -Popta's buntingi -17.1 SL Xenopoecilus sarasinorum -Sarasins minnow -8.0 TL - Kaczorek Celebeski |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Junior Member
Nowy
![]() |
niewiele jest o nich w ogóle informacji literatura skąpa o ryżankach też lichow wielu książkach szukałem
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|